tiistai 26. tammikuuta 2016

Omat rullaukset

Tässä olisi nyt itseltä valmiit rullaukset. En viitti sen enenmpää niistä enää selittää, kun kävin jo aikaisemmassa postauksessa nuo läpi. Omasta mielestä rullaus oli helpompaa mitä kaikki antoi olettaa. Meitä peloteltiin siitä, että kaikilla menee varmasti hermot ensimmäisten rullauksien kanssa, mutta se lähti sujumaan koko luokalta tosi hyvin. Tietenkin oli niitäkin kohtia mitä ei millään meinannut saada rullalle ja kuminauhat katkeili jne.. mutta kaikesta huolimatta sujui suhteellisen hyvin! Osa kuvista on lainattu, koska ajatuksissani unohin ottaa kuvat.. :D

Perusrullaus

Viuhka (lainattu kuva)

Tiiliskivi

Spiraali

Patukka (lainattu kuva)

keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Hetken mielijohteesta..

Harjoiteltiin tänään permanenttia toisillemme ilman permanentti aineita. Satu sai kuitenkin idean, että kokeillaan mulle ihan aineiden kanssa..
Laitettiin mulle Goldwellin Trendline texturizer, joka on tarkoitettu lyhyille ja keskipitkille hiuksille (max. 20cm). Permanentin kesto on noin 6-8 viikkoa. Sarjassa on kahta eri vahvuutta permanenttiaineita, normaali ja mieto. Valittiin mulle mieto ja annettiin vaikuttaa 10min ilman lämpöä.
Kiinnitteeksi valittiin KC Perm Quick neutralizer, jota sekoitettiin veteen. Vettä mitattiin 420ml ja 80ml kiinnitysainetta. 

Hiukset ennen kiharrusta, ennen kuivausta ja lopputulos.
Rullaus suunnat oli edestä hieman taakse, korvalta suoraan alas ja takaa taakse alas.
N - Normaali, vaikutu 10-15 min lämmössä
P - Mieto, vaikutus 5-10min ilman lämpöä

Rullaus tehtiin Goldwellin sarjaan kuuluvilla omilla rullilla. Permanenttiaine voitiin levittää suoraan pullosta kauttaaltaan hiuksiin ja annettiin vaikuttaa. Tämän jälkeen hiuksia huuhdeltiin vedellä 5min ajan ja paineltiin pyyhkeellä ylimääräiset vedet pois. Kiinnitys aineena oli pikakiinnitys, joten meidän ei tarvinnut odotella vaikutusta.
Lopputulos oli omasta mielestä ihan hyvä. Ei tullut liian kiharaa mitä vähän pelkäsin.

torstai 14. tammikuuta 2016

Permanentin historia

Permanentista tulee ensimäisenä mieleen 80-luvun hurjat säkkärä kiharat, mutta todellisuudessa permanentin historia alkaa jo 1870- luvulla. 
Marcel Gateau kehitti lämpömenetelmän vuonna 1872 jolla saatiin hiuksiin laineita. 
Pihdit lämmitettiin bensalla tai alkoholilla ja oikea lämpötila testattiin kokeilemalla pihtejä sanomalehteen; jos lehti muuttui hieman ruskeaksi oli pihdit tarpeeksi lämpöiset. 
Mitään haittaa kuumienpihtien käytössä ei ollut jos ne eivät koskeneet päänahkaan. Lämpö tietenkin vahingoitti hiusta, koska mitää suoja-aineita ei oltu vielä kehitetty. 

(Marcel Gateaun kehittämät pihdit)
(Marcel Wave)
Vuonna 1905 Karl Nessler kehitti Saksassa papiljoteille vaihtoehtoisen tavan kihartaa hiuksia. Hän käytti kiharruksessa lehmän virtsan ja veden sekoitusta. Nessler oli kehitellyt tuotetta jo 1896 vuodesta asti, mutta sai sen ihmisten tietoisuuteen vasta 1905. 
Laite soveltui ainoastaan pitkille hiuksille, koska kuumat rullat aiheuttivat palovammoja osuessaan päänahkaan. Kone lämmitti hiuksiin kierrettävät 12 rullaa 100oC lämpöisiksi ja niitä pidettiin päässä kuusituntia hyvän lopputuloksen saavuttamiseksi. 

(Karl Nesslerin permanenttikone)

Nessler kokeili laitetta ensimmäisen kerran vaimolleen. Kahden ensimäisen kokeilun tuloksena vaimolta lähti hiukset ja hän sai päänahkaan palovammoja. Laite saatiin kuitenkin käyttöön Lontoossa pitkien hiusten permanentin tekoon 1909. 

1930 Bari-Woollss kehitti kemiallisen permanentin ilman lämpöä. Tämä tarkoitti, että joka rikkoi hiuksen vedyn avulla keratiinikerroksen rikkisidokset ja teki kihartamisesta helpompaa. 
Zotos International- yhtiö toi vuonna 1932 markkinoille kokonaan kemiallisen permanenttimenetelmän johon ei tarvittu koneita tai lämpöä. Se toimii Bari-Woollssin tekniikalla, eli permanentti aine rikkoo hiuksen rikkisiltoja ja kiinnitysaineet palauttaa rikkisillat uusiin pareihin, jolloin hius pysyy kiharana. 

(Hiusten kemiallinen kihartaminen, 1934)
Lähteet: Wikipedia

sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Permanenttia

Tämä jakso aloitettiin heti permanentin rullauksella. Permanentissä hius rullataan rullan halkaisian paksuiselle osiolle ja käsitellään permanentti aineella. Aine katkaisee hiuksesta rikkisiltoja, jotka pitävät sen suorana. Kiinnitys aine taas palauttaa rikkisillat uusiin pareihin jolloin hiuksesta tulee kihara.
Tähän asti me ollaan käyty vasta perusrullaus, joten omaa kokemusta ei hirmuisesti ole. Saatiin kuitenkin tehtäväks ettiä netistä muutamia esimerkkejä permanenteistä, joten ajattelin laittaa tänne eri rullaustapoja. 
(Kuvat on lainattu.)

Perusrullaus

Perusrullaus aloitetaan osittamalla hiukset. Ensin  tehdään rullan levyinen osio otsalta niskaan, sitten sivut puolitetaan. Rullaus tehdään osio kerrallaan ylhäältä alaspäin, ottamalla rullan halkaisian paksuinen osio. Rullatessa hiusten on oltava koko ajan märät. Latvapaperin avulla saadaan latva siististi rullalle. 


Tiiliskivirullaus

Tiiliskivirullauksessa ei tarvitse tehdä aloittaessa osioita. Rullauksessa edetään otsalta niskaan laittaen aina seuraava rulla edellisen puoleen väliin. Otsalle aloitetaan laittamaan yksi rulla, sen jälkeen kaksi ja niin edelleen pään mukaisesti. 


Viuhkarullaus

Viuhka rullaus aloitetaan samalla tavalla kuin perusrullaus, eli tekemällä keskelle ositus otsalta niskaan ja rullataankin samalla tavalla. Sivut kuitenkin poikkeaa perusrullauksesta, sillä nekin rullataan otsalta niskaan, niin että rullat kulkee viuhkamaisessa muodossa. 


Spiraalirullaus

Spiraalirullausta käytetään erityisesti pitkiin hiuksiin. Hius rullataan rullaan spiraalimaisesti jotta latva pääsee kihartumaan yhtä hyvin kuin tyvi. Rullaus aloitetaan niskasta ja yksi ositus on aina kaarevan muotoinen. Osiot saa olla melko pieniä ettäpitkä hius asettuu rullalle nätisti yhteen kerrokseen.