tiistai 3. toukokuuta 2016

Espanjan työssäoppiminen

Ollaan nyt kolmatta viikkoa Espanjassa työssäoppimassa ja pahin koti-ikävä rupee helpottamaan. Blogiin kirjoittaminen on täällä ihan unohtunut, koska keli on niin hyvä ja jatkuvasti jotakin tekemistä ettei malttaisi konetta ottaa esille. Todella kivaa on siis tähän asti ollut ja töissä on mennyt hyvin.

Työpaikkamme on Salon Cristal, Los Bolichessa. Yrityksen omistaja ja ainut parturi-kampaaja on Kati Lamberg, hänen lisäksi yrityksessä työskentelee kosmetologi Elisabeth Armi, erikoissairaanhoitaja Ritva Allenius sekä hieroja Nina Ivakko. Olemme tykänneet olla työpaikalla vaikka asiakkaita hieman vähäisesti onkin. Vähäisestä asiakasmäärästä huolimatta olemme päässeet värjäämään, leikkaamaan, pesemään hiuksia, laittamaan toistemme hiuksia ja nyt pääsemme värjäämään myös Katin hiukset. Jos töitä ei ole ollut olemme jakaneet mainoksia vähän kaikkialle. Pääsimme jopa hieman tutustumaan Pacosin alueeseen jossa asuu paljon suomalaisia.




Muutenkin on ollut tähän asti jo ihan mahtava reissu! Keli on ollut erittäin hyvä, yhtä sateista päivää lukuunottamatta, ihmiset on ystävällisiä ja kaikki todella halpaa. Ensimmäisellä viikolla olimme ihan tosi väsyneitä jatkuvasti, nukuimme 10h yöunia ja päivällä parin tunnin päikkäreitä.. Todenäköisesti se johtui lämpösestä ilmastosta, mutta nyt siihen jo on alkanut tottua. 



Niinkuin sanoin niin kaikki on todella halpaa, niin myös ruoka. Käymme joka päivä töiden jälkeen kahden aikaan syömässä tapaksia, kuten paikalliset. Saamme Emmin kanssa täyttävän ruuan neljällä eurolla yhteensä ja seuraavan kerran syömme vasta joskus seitsemän aikaan. Olemme myös löytäneet ihanan kahvilan johon suosittelen mennä jos ikinä tulee Fuengirolaan, Granier. Vaikka ulkona syöminen on täällä todella halpaa teemme myös kotona ruokaa. Välillä myös yhdessä Lauran ja Julian kanssa. 






Olemme myös päässyt tutustumaan paljon uusiin ihmisiin. Erityisesti olemme viettäneet aikaa kahden hollantilaisen kanssa. Vapun aikaan esittelimme heille suomalaisia vappu ''perinteitä'' ja ruokia. Lisäksi he ovat opetelleet muutamia sanoja suomea ja päässyt maistamaan salmiakkia. Me taas puolestaan päästään tutustumaan samalla tavalla hollantilaiseen kulttuuriin, puheen, musiikin ja ruuan kautta. 

Vielä saamme neljän viikon ajan nauttia tästä auringosta ja kaupungista. Yritän saada lähiaikoina vielä lisää kuvia maisemista. Eli mahtavaa on tähän asti ollut ja varmasti tulee olemaan! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti