maanantai 19. lokakuuta 2015

Pidennyks tekniikat

TEIPPIPIDENNYS


Teippipidennyksillä saat pitkät hiukset helposti ja hellävaraisesti. Pidennykset kestävät pitkään, ja sopii kaikille, mutta suositellaan erityisesti ohuthiuksisille. Kiinnitysteippi on ohutta ja muistuttaa päänahkaa. Pidennyksia voi aina käyttää uudelleen vaihtamalla teipin. Teippipidennyksia on kahdenlaisia:
Quick & Easy - teippipidennykset on valmiiksi leikattu osioihin ja niissä no teippi valmiina. Pidennykset on helppo kiinnittää ja poistaa. Voi tehdä niin täyspidennyksen kuin tehosteraitoja.
Rapuzelin - nauhapidennykset leikataan itse sopivan kokoisiksi osiksi. Voit muokata pään muotosi ja omien tarpeidesi mukaan. Hiukset on kiinnitetty silikoninauhaan ja pidennykset kiinnitetään omiin hiuksiin teipillä.

Hiusten pidennysten värjäys:
Hiustenpidennyksiä ei suositella värjäämään, koska hiustenpidennykset ovat käyneet valmistusprosessin jonka jälkeen ne ovat juuri halutun väriset.
Hiusten tummentaminen onnistuu parhaiten. Ei suositella myöskään hopeashampoon käyttöä, koska liian pitkä vaikutusaika voi muuttaa hiukset violetiksi.

Uiminen kloorivedessä- suolavedessä ja saunominen:
Ei suositella uimista kloori- tai suolavedessä eikä saunomista hiukset auki.
Jos menee kumminkin uimaan niin suositellaan uimalakin käyttöä ja jos saunoo niin suositellaan hiusten letittämistä ja pesun jälkeen hoitaa kosteuttavalla hiusnaamiolla. Myös nukkumisesta sen verran, että kannattaa tehä 2-3 lettiä yöksi.

Permanentin ottaminen:
Permanentin ainnet ovat liian voimakkaita hiuslisäkkeille, siksi ei myöskään suositella permanentin ottamista.
Teippipidennyksien kiinnitys:
Kiinnityksessä käytetään pidennyksille kehitettyä teippiä, ja kiinnitysteippi on ohutta ja muistuttaa päänahkaa.
Hiukset pestään ja kuivataan ennen laittoa, hiuksien pitää olla puhtaat eikä niissä saa olla rasvaa tai hoitoainetta. Osioiden kiinnitys aloitetaan niskasta. Jakaus tehdään poikittain ja poistetaan valkoinen suojateippi valmiista teippiosiosta. Hiusosio kiinnitetään omiin hiuksiin jakauksen juureen.
Nostetaan kiinnitetty osio ylös, jolloin teippipuoli tulee näkyviin ja poistetaan ylimääräiset omat hiukset teipistä. Kiinnitetään toinen saman levyinen osio teippiosion päälle niin että liimapinnat menevät vastakkain ja omat hiukset jäävät väliin. Teippiosiota puristetaan tiukasti yhteen.
Teipit kiinnitetään jakauksittain eri kohtiin samalla tavalla kuin edellinen.

Pidennyksiä tulee hoitaa kotonakin, jotta hius pysyy hyvänä. Suositeltu hiusten pesuväli on 1-2 kertaa viikossa haalealla vedellä.  Hiuksille pitää ostaa kunnolliset niille tarkoitetut hoitotuotteet, shampoo, hoitoaine ja mieluiten jätettävä hoitoaine. Hoitoaine levitetään pidennyksen pituuteen ja latvaan, ei saa laittaa teippikohtiin! Huuhtele pidennyksiä ennemmin viileällä kuin lämpöisellä vedellä estääksesi takkuuntumisen. Harjaa hiukset vasta kuivaamisen jälkeen.
Pidennyksiä voi muotoilla samanlailla kun tavallisiakin hiuksia. Käytä muotoiluraudan alla laadukkaita lämpösuoja tuotteita.
Letitä hiukset muutamalle letille kun menet nukkumaan, suihkuun tai uimaan. Kuivaa hiukset hyvin ennen nukkumaan menoa.
Pidennysten poistamisessa käytetään sille tarkoitettua poistoainetta käyttöohjeiden mukaan. Pidennyksiä ei missään tapauksessa kannata repiä pois. Suosittelen pyytämään apua poistamiseen.
  1.   Sivele poistoainetta kiinnityskohtaan ja anna vaikuttaa.
  2.  Työstä kiinnityskohtaa.
  3. Ota piikkikampa ja erottele hiusosio omista hiuksistasi – lisää poistoainetta tarpeen mukaan
  4. Irrota hiusosiot vähitellen poistoaineen ja kamman avulla
  5.  Lisää poistoainetta jos hiuksiisi on jäänyt liiman jäänteitä. 


SINETTIPIDENNYS

Sinettipidennys on yksi suosituimmista pidennyksistä. Ne sopii kaikille hiustyypeille. Sinettipidennys on huomaamaton ja pitkäkestoinen pidennys. Sinettipidennyksillä voit tehdä mm. kokopään pidennyksiä, tuuhennuksia, raidoituksia ja osapidennyksiä. Suositeltu pitoaika on 3-5kk
Koko päänpidennyksiin menee noin 100-200 sinettiä. 200 sinettiä maksaa noin 170 €. Sinetit pystyvät uudestaan käyttämään kun leikkaa vanhan sinetin pois ja jatkossa käyttää kiinnittämisessä liimaa.

Sinettipidenykksen kiinnitykseen tarvitsee: sabluunan, kolvin, klipsuja ja piikki kamman. Sinetti kiinnitetään pestyisin ja puhtaisiin hiuksiin joissa ei saa olla yhtään rasvaa tai hoitoainetta.
Tee hiuksiin jakaus, aloita niskasta ja etene ylöspäin.
– Käytä hiusosioiden kiinnittämisessä apuna pitkää suojalevyä.
– Käytä pientä suojalevyä, kun kiinnität osioita pienemmälle alueelle.
– Ota suortuva omia hiuksia ja aseta sinetti sen alle.
– Lämmitä sinettiä kunnes se sulaa kokonaan.
– Pyöritä sulanut vaha hiusosion ympärille pyöreäksi sinetiksi. Toista kunnes saavutat halutun lopputuloksen.

Sinetit kannattaa puolittaa tai jopa leikata kolmeen osaan jolloin saat kaikista huomaamattomimman ja luonnollisimman tuloksen.

Video sinettipidennyksen kiinnityksestä.
Hiusten pidennysten pesu ja hoito:
Pidä hiustenpidennykset puhtaana. Pese 1-2 viikossa haalealla vedellä.
Pese pidennykset niille tarkoitetuilla shampoolla ja hoitoaineella jotka, ei vahingoita hiuksia. Anna hiusten kiuvua, muotoile ja harjaa hiukset kun ne ovat kuivuneet.
Nukkuminen peseminen ja uiminen
Tee hiuksista 2-3 lettiä kun menet nukkumaan, suihkuun tai uimaan. Älä mene nukkumaan kosteilla hiuksilla. Kuivaa hiukset enne nukkumaan menoa.

Sinetin poiston tarvitsen poistonesteen ja metalliset pidennyspihdit.
Video sinettipidennyksen poistamisesta.


1.Lisää poistoainetta kiinnityskohtiin ja anna sen vaikuttaa.
2. Murra sinetti varovasti pihdeillä.
3.Toista tarvittaessa. Kampaa sinettijäännökset pois.
4. Toista vaiheet tarpeen vaatiessa alusta.

Kysymyksiä ja vastauksia


PIDENNYS OMPELEMALLA

Pidennyksellä voidaan tuuhentaa tai pidentää omia hiuksia. Ompelupidennyksen hinta riippuu siitä kuinka paljon ja miten monta riviä lisätukkaa laitetaan. Hintahaarukka on noin 90-300 euroa. Hinta arvioidaan tapauskohtaisesti. Ompelupidennys on ehkäpä hellävaraisin pidennystekniikoista. Pidennyksen värjäämistä kotona ei suositella se tapahtuu aina asiakkaan omalla vastuulla. Suola-tai kloorivedessä uiminen ei suositeltavaa eikä myöskään saunominen, jos kuitenkin haluat saunoa on suositeltavaa laittaa hiukset letille.

Täyspidennystä tehdessä hiuksiin tehdään 1-3 riviä lettejä, jotka lähtevät kasvojen etuosalta kohti takaraivoa. Lettien määrä riippuu tavoitteesta ja lähtökohdasta. Omien hiusten pituus pitää olla sellainen, että hiuksiin saa tehtyä pienen ja tiukan letin hiuspohjaan, jotta pidennys näyttää hyvältä. Pidennysten kiinnityksen yhteydessä kartoitetaan niihin sopiva hiusväri ja leikkaus. Hiusnauha ommellaan kiinni lettiin tylpällä neulalla ja puuvillalangalla.

Ompelypidennyksen suositeltu huoltoväli on noin 8-12kk, jossa vanhat ompeleet ratkotaan ja roikkuvat letit puretaan. Hyvin hoidettu pidennystukka voidaan käyttää uudestaan. Kotihoito ei ole haastavaa, hiukset on hyvä selvittää aamuin illoin sekä ennen pesua. Pesutuotteina kannattaa käyttää silottavia ja kosteuttavia aineita sekä hiuksiin jätettävää hoitoainetta. Pidennyksien hoidossa ei suositella käytettäväksi proteiinia sisältäviä-, jälleenrakentavia-, tuuheuttavia pesutuotteita tai syväpuhdistavaashampoota.
Beatissa - blogi; infoa ompelu pidennyksistä



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti